Kolorowy świat biochemii – od pirogalolu do purpurogaliny
Nazwa Uczelni:
Uniwersytet w Białymstoku
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka):
Wydział Biologiczno-Chemiczny, Instytut Biologii
Rodzaj imprezy:
warsztat
Udział publiczności:
z aktywnym udziałem
Opis imprezy:
Izolacja enzymów z komórek warzyw – nigdy tego nie robiłeś? Nic straconego! Przyjdź! Spróbuj! Zobacz na własne oczy! My organizujemy warsztat pracy, Ty robisz resztę! Udowodnij, że istnienie enzymów można pokazać w kolorowy sposób!
Odbiorca imprezy:
wszyscy zainteresowani
Limit uczestników:
14
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala):
Białystok, Kampus UwB, ul. Ciołkowskiego 1J, Instytut Biologii, s. 2083
Data imprezy:
22.05.2017
Godzina:
10:00
Czas trwania:
45 min.
Dostępność imprezy:
po uprzednim potwierdzeniu wiadomością e-mail
Osoba prowadząca:
dr Magdalena Siemieniuk, mgr Urszula Czyżewska, Aneta Zambrzycka
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail):
Aneta Zambrzycka, tel.: (085) 738 84 01, e-mail: a.zambrzycka@uwb.edu.pl