Molekularna lupa czyli analiza genetyczna bakterii

  • Posted on: 15 March 2017
  • By: PWSI
Nazwa Uczelni: 
Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka): 
Instytut Technologii Żywności i Gastronomii
Rodzaj imprezy: 
warsztat
Udział publiczności: 
bez aktywnego udziału
Opis imprezy: 
Barwienie metodą Grama, izolacja DNA plazmidowego z bakterii fermentacji mlekowej, prezentacja z obsługą pipet automatycznych, wirówki, bloku grzejnego; nastawianie reakcji wykrywania DNA wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w termocyklerze.
Odbiorca imprezy: 
szkoły gimnazjalne
szkoły średnie
studenci
młodzież
Limit uczestników: 
2 x 15 osób
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala): 
PWSIiP Łomża, Akademicka 1 , sala C.1.5
Data imprezy: 
25.05.2017
Godzina: 
12:00, 13:00
Czas trwania: 
45 minut
Dostępność imprezy: 
wstęp wolny
Osoba prowadząca: 
dr Milena Stachelska
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail): 
Milena Stachelska mstachelska@pwsip.edu.pl
Dodatkowe informacje o imprezie: 
Rodzaj imprezy: Zwiedzanie, warsztaty