Molekularna lupa czyli analiza genetyczna bakterii
Nazwa Uczelni:
Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka):
Instytut Technologii Żywności i Gastronomii
Rodzaj imprezy:
warsztat
Udział publiczności:
bez aktywnego udziału
Opis imprezy:
Barwienie metodą Grama, izolacja DNA plazmidowego z bakterii fermentacji mlekowej, prezentacja z obsługą pipet automatycznych, wirówki, bloku grzejnego; nastawianie reakcji wykrywania DNA wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w termocyklerze.
Odbiorca imprezy:
szkoły gimnazjalne
szkoły średnie
studenci
młodzież
Limit uczestników:
2 x 15 osób
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala):
PWSIiP Łomża, Akademicka 1 , sala C.1.5
Data imprezy:
25.05.2017
Godzina:
12:00, 13:00
Czas trwania:
45 minut
Dostępność imprezy:
wstęp wolny
Osoba prowadząca:
dr Milena Stachelska
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail):
Milena Stachelska mstachelska@pwsip.edu.pl
Dodatkowe informacje o imprezie:
Rodzaj imprezy: Zwiedzanie, warsztaty