Odkryj zdolności antyoksydacyjne wybranych kaw, herbat i naparów ziołowych
Nazwa Uczelni:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka):
Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Zakład Chemii Medycznej
Rodzaj imprezy:
doświadczenie
Udział publiczności:
z aktywnym udziałem
Opis imprezy:
Uczestnicy zajęć będą mogli samodzielnie zbadać zdolności antyoksydacyjne kawy, kilku rodzajów herbat oraz naparów ziołowych. Oznaczenia przeprowadzone będą metodą spektrofotometryczną z zastosowaniem syntetycznego wolnego rodnika DPPH.
Odbiorca imprezy:
szkoły średnie
Limit uczestników:
10 osób
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala):
Zakład Chemii Medycznej, Collegium Primum, ul. Mickiewicza 2a
Data imprezy:
18.05.2017
Godzina:
12:30
Czas trwania:
2 x 45 minut
Dostępność imprezy:
po uprzednim potwierdzeniu telefonicznym
Osoba prowadząca:
dr hab. Iwona Radziejewska
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail):
dr hab. Iwona Radziejewska, tel. 857485675, e-mail: iwona@umb.edu.pl