Jajko czy kura – chemia jajka
Nazwa Uczelni:
Uniwersytet w Białymstoku
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka):
Wydział Biologiczno -Chemiczny, Instytut Chemii
Rodzaj imprezy:
warsztat
Udział publiczności:
z aktywnym udziałem
Opis imprezy:
Uczestnicy będą mogli wykonać ciekawe doświadczenia chemiczne z użyciem części jajka kurzego: białka, żółtka oraz skorupki.
Odbiorca imprezy:
szkoły gimnazjalne
szkoły średnie
Limit uczestników:
14
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala):
Białystok, Kampus UwB, ul. Ciołkowskiego 1K, Instytut Chemii, sala 1100
Data imprezy:
22.05.2017
Godzina:
09:00
Czas trwania:
30 minut
Dostępność imprezy:
po uprzednim potwierdzeniu telefonicznym
Osoba prowadząca:
dr Agnieszka Wilczewska i Koło Naukowe Chemików „Pozyton”
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail):
dr Joanna Kotyńska, tel. 857388071, e-mail: joannak@uwb.edu.pl; dr Monika Naumowicz, tel. 857388071, e-mail: monikan@uwb.edu.pl